dilluns, 25 d’octubre del 2010

Properes Xerrades de família

Des del Departament de Polítiques de Família seguim proposant noves xerrades a les escoles en el marc del Programa "Aprendre amb tu". Us adjuntem també una petita síntesi dels continguts. No cal inscripció prèvia.

Bones pràctiques per a l’educació en família.
Adreçat a famílies amb infants de 3 a 12 anys

Escola Suris
Dilluns 25 d’Octubre de 2010 a les 15 hores

La família és el context més important per educar i garantir el bon desenvolupament afectiu dels nostres fills i filles, però no sempre és fàcil.
Expressar els nostres sentiments, tenir capacitat de reconèixer els estats d’ànim de les nostres filles i fills, escoltar activament i establir pautes per a la negociació de normes i límits, són alguns dels elements que des de l’educació emocional es treballaran en la xerrada. Descobrireu la importància de mostrar comprensió i sensibilitat vers les emocions i obtindreu
bones pràctiques per a l’educació en família.
A partir de la metodologia que es treballarà a la sessió, observarem les diferents realitats, compartint els neguits i satisfaccions, tot treballant propostes i pautes per a l’educació dels nostres fills i filles.


Els mites alimentaris i hàbits saludables.
La prevenció dels trastorns del comportament alimentari (anorèxia nerviosa,bulímia nerviosa i altres trastorns del comportament alimentari no especificats)
Adreçat a famílies amb infants dels 3 als 16 anys.

Escola Torre de la Miranda
Dimecres 3 de Novembre de 2010 a les 15 hores


El paper de la família en la prevenció i detecció precoç dels trastorns de comportament alimentari és cabdal. Treballar i trencar amb les famílies els mites alimentaris existents per aconseguir un cos extremament prim i inassolible, ressaltar la importància d’incorporar estils de vida saludables, potenciar una bona autoestima i una imatge corporal positiva, aprendre a mirar amb ulls crítics la publicitat i la valoració social que es fa de la imatge corporal, i afavorir una bona comunicació amb els fills i filles... són bones eines per a la prevenció.
Si ens sentim bé amb nosaltres mateixos/es i ens agradem, ens estem protegint davant un trastorn del comportament alimentari.


Connecta amb els teus fills: parlem de les drogues. Taller inicial.
Adreçat a famílies amb infants de 3 a 16 anys

Escola L’Areny
9 Novembre de 2010 a les 15 hores


Segons la nostra manera d’entendre l’educació de les nostres filles i fills i de reaccionar davant dels fets més insignificants del dia a dia, fomentarem o no el seu desenvolupament d’habilitats i estratègies que els permetin afrontar les situacions de consum de drogues i altres conductes de risc i, al mateix temps, influirem en part sobre el desenvolupament de la seva personalitat.
Per aquest motiu, s’ofereix als pares i les mares la possibilitat d’explicitar i millorar aquests recursos.

Durant les sessions, professionals de l’àmbit de l’educació i la salut proposen eines pràctiques als pares i les mares que els ajudin a resoldre dubtes i inseguretats. La prevenció de les conductes de risc, cal iniciar-la ja des dels primers anys, no hem d’esperar a trobar-nos amb el problema per actuar. Cal saber com fomentar el diàleg, l’autoestima, les habilitats
per afrontar la vida... L’objectiu de les xerrades és ajudar a resoldre els dubtes, les pors i les inseguretats.

Així, en el desenvolupament de les xerrades, es lliura material de suport en què es pot trobar informació específica de certes substàncies (tabac, alcohol, porros, estimulants i drogues de síntesi), així com consells i adreces d’interès.

divendres, 8 d’octubre del 2010

Xerrada; "Una alimentació saludable per als nostres fills i filles. Consells Pràctics".

Emmarcat en les propostes del departament de Polítiques de Família, de nou us proposem aquesta xerrada adreçada a les famílies amb infants entre els 0 i els 3 anys, que forma part del Programa “Créixer amb tu” del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la de la Generalitat.

Es realitzarà el proper dimecres 13 d’octubre a les 17:30, al Castell de Cornellà (c/Jacint Verdaguer s/n.)

A continuació us adjuntem una síntesi de la xerrada.

L'alimentació és la base necessària per a un bon desenvolupament físic, psicològic i social. L'alimentació és també un procés d'aprenentatge important on els hàbits que s'aprenen durant els primers anys de vida influiran en el comportament alimentari posterior.
La influència de la persona adulta en l'alimentació infantil és decisiva, per tant, la dieta constitueix una responsabilitat important en la criança dels nostres infants. La nutrició dels nostres fills i filles ha de ser sana i equilibrada. La dieta ha de ser també creativa i dinàmica, ja que s'ha d'adaptar a les necessitats i al ritme de creixement dels nens i nenes.
Quins hàbits alimentaris saludables s'han d'establir? Com fer atractiva i divertida l'alimentació infantil? Quin comportament alimentari presenta l'infant? Aquesta xerrada ens ofereix consells pràctics que resolen aquestes preguntes.


Us animem a tots i totes a venir!!