dilluns, 25 de juliol del 2011

Coaching, el valor de les nostres potencialitats

Durant aquest curs hem iniciat una sèrie de xerrades-taller a les escoles bressol sobre Coaching. Les famílies participants, que han estat al voltant d’unes 274, han valorat molt positivament aquesta proposta. Les dinàmiques que ens han proposat l'equip de psicòlegs de FASAP, l’entitat que ha dut a terme els tallers, han estat basades en la pràctica i a partir de casos concrets que les mateixes famílies expressaven. Aquesta dinàmica d’abordar situacions concretes juntament amb la gran predisposició de les famílies, ha fet que aquest espai de formació hagi estat un èxit.

Com moltes famílies que van assistir a la formació, el terme Coaching els era desconegut.
El Coaching és en definitiva la capacitat de reinventar-nos i paral•lelament guiar i tenir cura de l’altre (en aquest cas el dels nostres fills i filles) tot connectant i reconeixement el poder personal de liderar les nostres vides i les nostres decisions. És un procés de canvi basat en les nostres potencialitats i el pensament positiu.

Els tallers de Coaching han estat una eina que ha servit d’empenta per a descobrir-nos encara més com a mares i pares, per a prendre consciència, revisar hàbits adquirits i creences i amb l’ajuda de les dinàmiques, les famílies han pogut aprendre a mirar les mateixes situacions des de diferents punts de vista que els han portat a trobar solucions i alternatives a aquelles situacions dificultoses que dia a dia ens trobem en relació als nostres fills i filles. El Coaching ens ajuda a comprendre que allò que no funciona cal canviar-ho per a que no esdevingui un problema.
Sovint les famílies per motius ben diversos es plantegen si els valors que es transmeten als fills i filles són els adequats.
Cal pensar què volem transmetre, però també, com els volem educar.

Us adjuntem un parell de llibres sobre el tema que ens ha recomanat FASAP

FIORENZA, Andrea. Niños y adolescentes difíciles. Barcelona. RBA PRACTICA. 2003. ISBN 9788478710201

NARDONE, Giorgio. Modelos de Família. Conocer y resolver los problemas entre padres e hijos. Barcelona. Herder. 2003. ISBN 9788425423321.