divendres, 23 d’octubre del 2015

Coresponsabilitat familiar, tot un compromís


La maternitat i la paternitat compartida proporciona l’oportunitat d’unes relacions més igualitàries i nous models de socialització en l’educació dels fills/es. Es requereixen, a l’actualitat, esforços de reorganització dels rols d’homes  i dones per tal de crear nous compromisos en les tasques quotidianes, així com la cura i l’educació dels fills/es.
Un repartiment equilibrat de les tasques domèstiques més tradicionals juntament amb les tasques de planificació, organització i direcció domèstica, la cura dels nens/es i el treball emocional.
Les transformacions profundes  a la divisió del treball domèstic només pot passar si homes i dones reconeixen la seva visió estereotipada dels rols .
La coresponsabilitat implica un compromís amb les persones amb les que convivim diàriament i garanteix un avenç vers la igualtat d’oportunitats d’homes i dones. Un compromís a la criança i educació dels fills/es de manera que fomentin hàbits d’igualtat, respecte i responsabilitat compartida.
Es tracta de promoure un model educatiu que ajudi a les famílies a fomentar valors d’igualtat i democràcia. Un model de vida més igualitari en el que es garanteixi el desenvolupament personal, familiar i social de tots i totes.
Un pacte intern familiar en el que es facin visibles totes les àrees que permetrien el bon funcionament de cada família, arribant a acords sobre les responsabilitats per part de tots els membres del grup familiar.