divendres, 15 de juliol del 2016

El valor de l'esforç

EL VALOR DE L’ ESFORÇ

L’esforç, com qualsevol altre valor, és un dels objectius que la família i tots aquells que estan al voltant de l ‘infant han de promoure, estimular i consolidar. L’esforç es pot definir com la voluntat o les ganes per aconseguir un fi que es persegueix malgrat les dificultats que es troben en el camí. És un concepte oposat a la resignació.
  L’esforç  és un dels valors que s’integren en el referent educatiu dels nostres fills/es . És fonamental que el nostre fill / filla aprengui a esforçar-se per aconseguir objectius.
Una actitud de tolerància respecte al nostre fill/a és que es pugui  sentir recolzat i valorat pel que fa i no pel que no fa. Això sí que l’estimularà i potser aconseguirem moure el seu llindar d’esforç .
Per què promoure el valor de l’esforç? Permet millorar les capacitats, recursos i estratègies dels nostres fills/es i  un conjunt d’aspectes com són els processos d’autoconfiança i autoestima; permet el desenvolupament dels aspectes de motivació; millora la vinculació entre pares i fills i incrementen els sentiments de cohesió.
Quan inculquem el valor de l'esforç als nostres infants estem també transmetent altres valors molt importants de la seva formació com a persones. Aquests valors són la disciplina, la col·laboració, la perseverança, el control i la fortalesa.
Comunicar als nostres fills que han d'esforçar-se i ser constants per obtenir els seus desitjos és una cosa que s'ha de transmetre. Cal tenir en compte que el nen i nena que aprèn des de petit a lluitar pel que creu quan arribi a l'edat adulta podrà valer-se millor per si mateix en les situacions adverses i tindrà una millor actitud davant els entorns dificultosos.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada