dilluns, 25 d’octubre del 2010

Properes Xerrades de família

Des del Departament de Polítiques de Família seguim proposant noves xerrades a les escoles en el marc del Programa "Aprendre amb tu". Us adjuntem també una petita síntesi dels continguts. No cal inscripció prèvia.

Bones pràctiques per a l’educació en família.
Adreçat a famílies amb infants de 3 a 12 anys

Escola Suris
Dilluns 25 d’Octubre de 2010 a les 15 hores

La família és el context més important per educar i garantir el bon desenvolupament afectiu dels nostres fills i filles, però no sempre és fàcil.
Expressar els nostres sentiments, tenir capacitat de reconèixer els estats d’ànim de les nostres filles i fills, escoltar activament i establir pautes per a la negociació de normes i límits, són alguns dels elements que des de l’educació emocional es treballaran en la xerrada. Descobrireu la importància de mostrar comprensió i sensibilitat vers les emocions i obtindreu
bones pràctiques per a l’educació en família.
A partir de la metodologia que es treballarà a la sessió, observarem les diferents realitats, compartint els neguits i satisfaccions, tot treballant propostes i pautes per a l’educació dels nostres fills i filles.


Els mites alimentaris i hàbits saludables.
La prevenció dels trastorns del comportament alimentari (anorèxia nerviosa,bulímia nerviosa i altres trastorns del comportament alimentari no especificats)
Adreçat a famílies amb infants dels 3 als 16 anys.

Escola Torre de la Miranda
Dimecres 3 de Novembre de 2010 a les 15 hores


El paper de la família en la prevenció i detecció precoç dels trastorns de comportament alimentari és cabdal. Treballar i trencar amb les famílies els mites alimentaris existents per aconseguir un cos extremament prim i inassolible, ressaltar la importància d’incorporar estils de vida saludables, potenciar una bona autoestima i una imatge corporal positiva, aprendre a mirar amb ulls crítics la publicitat i la valoració social que es fa de la imatge corporal, i afavorir una bona comunicació amb els fills i filles... són bones eines per a la prevenció.
Si ens sentim bé amb nosaltres mateixos/es i ens agradem, ens estem protegint davant un trastorn del comportament alimentari.


Connecta amb els teus fills: parlem de les drogues. Taller inicial.
Adreçat a famílies amb infants de 3 a 16 anys

Escola L’Areny
9 Novembre de 2010 a les 15 hores


Segons la nostra manera d’entendre l’educació de les nostres filles i fills i de reaccionar davant dels fets més insignificants del dia a dia, fomentarem o no el seu desenvolupament d’habilitats i estratègies que els permetin afrontar les situacions de consum de drogues i altres conductes de risc i, al mateix temps, influirem en part sobre el desenvolupament de la seva personalitat.
Per aquest motiu, s’ofereix als pares i les mares la possibilitat d’explicitar i millorar aquests recursos.

Durant les sessions, professionals de l’àmbit de l’educació i la salut proposen eines pràctiques als pares i les mares que els ajudin a resoldre dubtes i inseguretats. La prevenció de les conductes de risc, cal iniciar-la ja des dels primers anys, no hem d’esperar a trobar-nos amb el problema per actuar. Cal saber com fomentar el diàleg, l’autoestima, les habilitats
per afrontar la vida... L’objectiu de les xerrades és ajudar a resoldre els dubtes, les pors i les inseguretats.

Així, en el desenvolupament de les xerrades, es lliura material de suport en què es pot trobar informació específica de certes substàncies (tabac, alcohol, porros, estimulants i drogues de síntesi), així com consells i adreces d’interès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada